De kracht van vergeving in een christelijke mediation

Christelijke mediator

Vergeving is een krachtige kracht die zowel ten goede als ten kwade kan worden gebruikt. De Bijbel leert ons te vergeven zodat God onze zonden vergeeft, zodat we er niet meer verantwoordelijk voor zijn. Met andere woorden, vergeving bevrijdt ons van de gevolgen van onze daden, zodat we verder kunnen met ons leven. Christelijke beoefenaar van meditatie Andrew James gelooft dat vergeving ook de kern is van waar christelijke meditatie om draait. Wanneer wij anderen vergeven, bevrijdt dat ons van de lasten die zij ons hebben aangedaan en van de wrok die zij ons door hun daden hebben aangedaan. Dit geeft ons de ruimte om te genezen en alle pijn of stress los te laten die door de ander is veroorzaakt. De heer James biedt vijf sleutels om je potentieel als vergever te ontsluiten: liefde, mededogen, geduld, onbaatzuchtigheid en nederigheid.

Onvoorwaardelijk liefhebben

De eerste sleutel is onvoorwaardelijk liefhebben. Het is gemakkelijk om van iemand te houden als hij dingen doet die je goed vindt. Het is wanneer ze dingen doen die je niet leuk vindt dat je eraan moet denken onvoorwaardelijk lief te hebben. Dit is de sleutel die je potentieel ontsluit om een vergevensgezinde te zijn, want dit is wat we doen als we iemand anders vergeven. Wanneer iemand ons pijn doet, moeten we niet vergeten dat we zelf ook pijn hebben. We moeten onthouden dat we mensen zijn met onze eigen pijn en problemen. Wanneer je pijn hebt, is het gemakkelijk om iemand te willen straffen die jou pijn "veroorzaakt". Het is gemakkelijk om diegene pijn te blijven doen omdat jij pijn hebt. Je kunt boos, verdrietig, jaloers of een andere emotie zijn als iemand iets doet wat jou pijn doet. Het is belangrijk te onthouden dat je menselijk bent en met emoties te maken hebt.

Wees barmhartig in je acties

De tweede sleutel is om barmhartig te zijn in je handelen. Je moet onthouden dat je niet de macht hebt om te vergeven en iemands leven te herstellen. Je hebt de macht om te vergeven en je eigen leven te herstellen. Als je boos of overstuur bent op iemand, is het gemakkelijk om hem te bellen en tegen hem te schreeuwen. Het is gemakkelijk om hem te willen vertellen hoe hij jou pijn heeft "veroorzaakt". Dat kan op dat moment goed voelen, maar het helpt je niet om te genezen. Het helpt je niet om te vergeven. Wanneer je boos bent op iemand, is het belangrijk te bedenken dat de ander ook met emoties te maken heeft. Hij of zij heeft pijn en weet misschien niet eens waarom hij of zij een bepaalde beslissing heeft genomen. Misschien moet je jezelf eraan herinneren dat deze persoon een mens is en dat hij misschien niet alles begrijpt wat er in zijn leven is gebeurd.

Oefen geduld

De volgende sleutel tot het ontsluiten van je potentieel als vergever is geduld. Wanneer iemand ons pijn doet, willen we "wraak nemen" en "hem laten boeten". We willen hem duidelijk maken wat hij ons heeft "aangedaan" en we willen hem straffen. Dat kan op dat moment goed voelen, maar het helpt je niet om te genezen. Het helpt je niet om te vergeven. Geduld is onbaatzuchtigheid in actie. Het is het vermogen om te wachten tot de ander zijn eigen weg in het leven ziet. Misschien moet je jezelf eraan herinneren dat de ander misschien niet dezelfde problemen heeft als jij. Ze begrijpen misschien niet waarom ze een bepaalde beslissing hebben genomen. Misschien moet je jezelf eraan herinneren dat de ander een mens is en misschien niet alles in zijn leven begrijpt.

Onbaatzuchtigheid is de sleutel tot spirituele groei

Ten derde is onbaatzuchtigheid de sleutel tot spirituele groei. Het is belangrijk te onthouden dat je niet alle antwoorden hebt. Het is belangrijk te onthouden dat God de enige is die alles weet over het leven van een ander. Als je iemand vergeeft, is het belangrijk te bedenken dat je niet alles weet wat die persoon in zijn leven heeft meegemaakt. Het is belangrijk te onthouden dat zij misschien niet alles weten wat er in jouw leven is gebeurd. Misschien moet je jezelf eraan herinneren dat de ander misschien niet begrijpt waarom hij een bepaalde beslissing heeft genomen. Misschien moet je jezelf eraan herinneren dat de ander een mens is en niet alles begrijpt wat er in zijn leven is gebeurd.

Scroll to top
error: Content is protected !!